Corona slaat toe op de populairste vakantiebestemmingen van Europa – NOS

In Frankrijk zijn vanaf vandaag mondkapjes verplicht in supermarkten, winkels en alle andere afgesloten openbare ruimtes. De plicht was er al in het openbaar vervoer, maar is nu uitgebreid. Wie geen mondkapje draagt, kan een boete van 135 euro krijgen.

Het aantal besmettingen in Frankrijk neemt weer toe. Er zijn op dit moment tussen de 400 en 500 actieve coronaclusters in het land, zegt de regering. De Franse gezondheidsautoriteiten spreken van een cluster als drie of meer positieve gevallen te herleiden zijn tot een bron, zoals een besmet persoon of een evenement.

‘Zorgelijke trend’

Het virus lijkt zich sneller dan gemiddeld te verspreiden aan de Middellandse Zee rond Nice en Marseille, en in de voor Britten geliefde vakantiebestemming Bretagne. Voorheen waren Parijs en omgeving, en het noordoosten van het land de belangrijkste besmettingshaarden in Frankrijk.

Er is sprake van een “zorgelijke trend”, maar nog geen tweede golf, zegt de Franse minister van volksgezondheid Olivier Veran. Ook in Frankrijk wordt een aantal nieuwe uitbraken toegeschreven aan reünies en andere familiebijeenkomsten die werden gehouden tijdens de zomervakantie, nadat de maatregelen waren versoepeld. Als de trend doorzet, kunnen er regionale lockdowns of zelfs opnieuw een landelijke lockdown volgen, waarschuwt Veran.

Bron