Brussels Airport overtreft deze zomer de verwachtingen – Luchtvaartnieuws.nl

Het is ook een aanzienlijke toename in vergelijking met de zomer van 2020, toen er slechts 1,1 miljoen passagiers via de luchthaven reisden, en ruim de helft van het aantal passagiers in een normale zomer voor de coronacrisis (5,3 miljoen in zomer 2019).

In de maand augustus hebben de vakantievluchten, vooral binnen Europa, opnieuw een positieve impact gehad, net als het bezoek van familie en vrienden in het buitenland en reizen naar een tweede verblijf. De minder goede weersomstandigheden in België zorgden ook voor een bijkomende vraag naar vluchten naar de zon.

De tien belangrijkste vakantielanden in augustus waren Spanje, Griekenland, Italië, Marokko, Turkije, Portugal, Frankrijk, Duitsland, de Verenigde Staten en Zwitserland. Griekenland (89 procent van 2019) en Marokko (133 procent van 2019) blijven het zeer goed doen. Het aandeel vertrekkende transferreizigers is met 15 procent gelijk aan 2019. 

Vrachtvervoer
De groei van de vrachtvolumes heeft zich doorgezet in de maand augustus (+35 procent ten opzichte van 2020). De verwachting is dat deze trend in de komende maanden zal aanhouden, door de grote vraag naar luchtvrachtcapaciteit. In het volvrachtsegment is er opnieuw een groei bij bijna alle bestaande klanten. Het zijn vooral de nieuwe routes vanuit Azië die bijdragen aan deze extra groei.

‘Vertrouwen in reizen neemt toe’
“Met 2,7 miljoen passagiers op Brussels Airport deze zomervakantie, hebben we samen met de partners op Brussels Airport de relance eindelijk écht kunnen inzetten. We zitten nog niet aan de 5,3 miljoen van een normale zomer, maar het vertrouwen in reizen is zich aan het herstellen en deze zomer is opnieuw aangetoond dat dit, met vaccinatie en/of testen, ook veilig kan gebeuren”, zegt Arnaud Feist, de topman van Brussels Airport.

“We hopen dat ook in september en oktober nog veel landgenoten van een welverdiende vakantie kunnen genieten nu de luchtvaartmaatschappijen een ruim aanbod aan vakantiebestemmingen blijven aanbieden, daarnaast hopen we dit najaar ook de zakenreizen te kunnen zien heropstarten. Het najaar blijft onzeker, maar wij zijn klaar om al onze passagiers in de beste omstandigheden te ontvangen.”

Bron