Spanje blijft populairste vakantiebestemming | Financieel | Telegraaf.nl – Telegraaf.nl

Ook andere landen met een mediterraans karakter, zoals Griekenland en Italië, blijven populair, zij het beduidend minder dan Spanje. De uitkomst is opmerkelijk omdat er richting Spanje in juli geen reizen geboekt konden worden bij touroperators vanwege code oranje.

Reisrestricties

De reisrestricties zijn voor reizen binnen Europa in augustus grotendeels verdwenen. Volgens het NBCT zullen daardoor minder mensen kiezen voor een vakantie in eigen land. Ruim 13% van de onderzochte groep stelt dat corona invloed heeft gehad op de reisbestemming. Het aantal boekingen daalt momenteel, hoewel nog 60% van de mensen dit jaar nog op vakantie wil gaan. Daarbij wordt vooral gekeken naar de herfstvakantie.

De helft denkt aan een vakantie in eigen land. Voor buitenlandse vakantie geeft de vaccinatie de doorslag in de helft van de gevallen. Ongeveer tweederde van de reizigers is bereid om zich te laten testen bij de terugkeer.

Nederland

De positie van Nederland als vakantiebestemming voor 2021 blijft beperkt. Nederland wint nog niet aan populariteit bij onze buren uit België en Duitsland. Maar ook vanuit Frankrijk blijft de interesse in Nederland zeer beperkt.

Bron