Veel nederlanders kiezen voor een buitenland vakantie in het najaar – InSpanje.nl

negatief reisadvies

© Stock

Als men in het najaar wel volledig gevaccineerd is, zal het makkelijker zijn om een vakantie naar Spanje of bijvoorbeeld Frankrijk te boeken. Verplicht testen voor een dergelijke reis is niet meer nodig na de dubbele vaccinatie. Toch is het nog spannend of vakanties in het najaar door kunnen gaan. Men verwacht dat het aantal besmettingen in de komende maanden iets op zal lopen, doordat mensen vaker binnen zitten en daardoor sneller besmet raken.

Reizen naar het buitenland worden gemist

Veel Nederlanders missen de mogelijkheid om zonder beperkingen naar het buitenland te reizen. Zeker bij een vliegreis krijgt men te maken met heel wat logistieke en adminisitratieve uitdagingen. Zo moet er verplicht getest worden, als men nog geen dubbele vaccinatie heeft. Hierbij is het regelmatig spannend of de uitslag van zo’n test op tijd binnen is. Mocht dat niet het geval zijn, dan kan de reis niet doorgaan. Ondanks de uitdagingen die een reis in de huidige tijd met zich mee kan brengen, is de vraag naar reizen toegenomen. We willen weer massaal naar warme vakantielanden, opgaan in een andere cultuur, enzovoorts. Zo merkt ook WOTY, het platform waarop steeds meer gezinnen informatie opzoeken over vakantielanden en citytrips. 

Nog niet alle landen verwelkomen Nederlandse toeristen 

Bij het boeken van een reis naar het buitenland is het belangrijk om de lokale regels vooraf na te kijken. Er zijn verschillende landen die Nederlandse toeristen weren. Bekendste voorbeelden zijn de Verenigde Staten en Australië. Doordat de regels hier veel strenger zijn dan binnen Europa, kiezen de meeste mensen voor een vakantie in Spanje, Portugal of bijvoorbeeld Frankrijk. Ook om snel terug te kunnen keren als de regels toch weer worden aangescherpt in het najaar. 

Versoepelingen verwacht eind september 

In augustus voerde de Nederlandse overheid verschillende versoepelingen door. De kans lijkt groot, dat er tegen het eind van september opnieuw versoepelingen volgen. Op dit moment is het nog niet toegestaan om met alle collega’s op kantoor te werken. Dit mag alleen wanneer er geen alternatief is. Net als de reizen naar het buitenland, is ook werken op kantoor iets waar veel mensen weer naar uit beginnen te kijken. Ze zijn het werken vanuit huis zat en willen weer normaal af kunnen spreken met collega’s. Zeker voor wie tijdens de lockdown bij een nieuwe werkgever is begonnen, bleek het lastig te zijn om iedereen binnen de organisatie te leren kennen. Een andere regel die mogelijk wordt afgeschaft is het verplicht dragen van een mondmasker in het openbaar vervoer. Langzaamaan keert de Nederlandse samenleving terug naar het oude normaal.

Bron