Betaalbare vakantie Scheveningen 2024 – dé VakantieDiscounter


Welkom in Scheveningen

Hebben we het over Scheveningen, dan hebben we het over een hoge dosis gezelligheid en leuke uitjes. Zowel in de zomer- als wintermaanden hoef je je hier geen moment te vervelen. We nemen je mee langs de hoogtepunten. Maar onthoud: er is nog véél meer wat je kan doen tijdens een vakantie in Scheveningen.

Scheveningen is een van de bekendste badplaatsen in Zuid-Holland. Officieel is het een stadsdeel van Den Haag. Toch zijn niet alle Schollekoppen – zoals de inwoners van Scheveningen zich noemen – het hiermee eens. Met een kilometer of zes ertussen vinden ze dat ze echt hun eigen sfeer en tradities hebben. Wil je ze te vriend houden? Praat dan over een vakantie ‘op’ Scheveningen. Het is namelijk een echt vissersdorp en daar zijn ze trots op.

De Pier, het icoon van de stad

De bekendste attractie van de badplaats is de Pier met het enorme reuzenrad. Stap in een van de cabines en geniet van het uitzicht over de skyline. Ben je niet snel bang? Dan zit je ook goed op de Pier tijdens een vakantie in Scheveningen. Roetsj 70 km/u naar beneden met een zipline of – nog toffer – bungeejump 60 m naar beneden.

Een vakantie in Scheveningen in een notendop

Tijdens een vakantie in Scheveningen steelt het strand de show. Over een lengte van ca. 4,5 km is er een breed strand dat is bekroond met de Blauwe Vlag. Je kan er dus zorgeloos zonnebaden en zwemmen tijdens een vakantie in Scheveningen.

Het meest levendige stukje kust ligt bij de Pier: het Noorderstrand. De ene strandtent is nog hipper dan de ander. In de buurt van de haven zoeven surfers over het water. Liever wat rustiger strandhangen? Ga naar het Zuiderstrand of Kijkduin. Voor een strandfeestje zit je tijdens een vakantie in Scheveningen goed bij het Zwarte Pad-strand.

Een vakantie in Scheveningen is meer dan alleen strand. Er zijn musea zoals Muzee en Beelden aan Zee. Een ander icoon van de badplaats is Kurhaus. Het enorme monumentale pand uit de 19e-eeuw is niet meer weg te denken van de boulevard. Shopliefhebbers kunnen het beste naar de Frederik Hendriklaan (door de Schollekoppen ook wel ‘de Fred’ genoemd).

Het blijft nog lang gezellig

In de avonduren blijft het nog lang gezellig. Trap de avond goed af met een diner in de Foodhall of bij één van de vele restaurants of strandtenten. Punten scoren bij je partner? Plan een romantisch etentje bij zonsondergang voor de vakantie in Scheveningen.

Laat je in het AFAS Circus Theater verrassen door goede musicals, concerten en voorstellingen. Een stukje verderop zorgen de bioscoop en het enorme casino voor nog meer vermaak tijdens een vakantie in Scheveningen. Feestliefhebbers dansen de avond weg in een van de vele uitgaansgelegenheden. Naast clubs zijn er kleine barretjes, podia met live muziek, festivals en exclusieve feesten bij strandtenten.

Familievakantie in Scheveningen

Wil je met kinderen op vakantie naar Scheveningen? Test op de boulevard bij het beeldenterras de sprookjeskennis van de kids. Eens kijken of ze de bronzen sculpturen van o.a. Pinokkio en Hans & Grietje herkennen.

Andere kindvriendelijke activiteiten zijn Legoland Discovery Centre, het trampolinepark en de speeltuinen. Wandelen kan goed in het Westduinpark tussen Scheveningen en Kijkduin. Voor dolle pret ga je tijdens een vakantie in Scheveningen naar Madurodam (Den Haag) of Duinrell (Wassenaar).

Welkom in Scheveningen! Deze bekende badplaats in Zuid-Holland heeft veel te bieden. Of je nu in de zomer of winter komt, er is altijd genoeg te doen. Ontdek de hoogtepunten van Scheveningen, zoals de Pier met het reuzenrad en de vele strandtenten. Maar er is nog veel meer te beleven tijdens een vakantie in Scheveningen. Verken de musea, zoals Muzee en Beelden aan Zee, en geniet van een romantisch diner bij zonsondergang. Ook voor gezinnen is Scheveningen een leuke bestemming, met activiteiten zoals het beeldenterras en Legoland Discovery Centre. Kom en ontdek zelf wat Scheveningen te bieden heeft!

Bron: vakantiediscounter.nl