Fietsvakantie Nederland met bagagevervoer | ANWB


De Friese Elfstedentocht fietsen

De Elfstedentocht is niet alleen in de winter geliefd. Vanaf het vroege voorjaar rijd je namelijk tijdens een fietsvakantie in Nederland langs de beroemde elf steden van de schaatstocht, waaronder Sneek, Dokkum en IJlst. Je begint in een van de steden en fietst vervolgens door het weidse landschap met grazende koeien langs de andere pittoreske plaatsen. Je trekt vervolgens langs bossen, heide en gezellige vissersdorpen. Onderweg zijn er tal van bezienswaardigheden om meer te weten te komen over de Friese cultuur en historie. Bezoek bijvoorbeeld het Skûtsjemuseum in Earnewâld. Hier leer je alles over het typisch Friese skûtsjesilen. In het Fries Museum kom je meer te weten over de Friese taal en cultuurschatten als fierljeppen. Wetenschapsliefhebbers bezoeken het Koninklijk Eise Eisinga Planetarium in Franeker of Het Huis Dat Met Je Hersenen Speelt in Leeuwarden.

Fietsvakantie Nederland met bagagevervoer

Boek je bij ons een fietsrondreis, waarbij je in verschillende hotels overnacht? Dan hebben wij het bagagevervoer van hotel naar hotel al voor je geregeld. Zo hoef je niet bepakt en bezakt op de fiets te stappen, maar kun je op ontspannen wijze van je fietstocht genieten. Tijdens onze fietscruises blijft je bagage uiteraard gewoon in je hut achter. Het schip vaart, met je bagage, naar de plek waar jij weer aan boord stapt. 

Fietsen in nationaal park de Hoge Veluwe

Wellicht het meest geliefde natuurgebied voor een fietsvakantie in Nederland is het nationale park de Hoge Veluwe. Dit paradijs voor natuurliefhebbers beschikt over kilometerslange fietspaden langs dichte bossen, unieke stuwwallen en uitgestrekte heidevelden. Een must om te bezoeken is het natuurgebied Kootwijkerzand. Dit gedeelte van de Veluwe beschikt zowel over mos- en grasland als reusachtige zandverstuivingen. Doordat dit gebied de kenmerken heeft van een woestijn heersen hier soms enorme temperatuurverschillen. Op een warme zomerdag behaalt de temperatuur af en toe 50 graden, terwijl het kwik in de winter tot ver onder nul daalt. Vergeet ondertussen niet de Big Five van de Veluwe te spotten: de Schotse hooglander, de ree, het wilde zwijn, de vos en het edelhert.

Uitwaaien op de Waddeneilanden

De Waddeneilanden lenen zich bij uitstek voor een prachtige fietsvakantie in Nederland. Zodra de trossen van de veerboot los gaan, ervaar je direct het vakantiegevoel. Met kilometerslange fietspaden op Texel, Ameland, Vlieland, Terschelling en Schiermonnikoog geniet je van urenlang plezier in het zadel. Het gebied is enorm populair bij trekvogels. Vergeet dus niet om je verrekijker mee te nemen om de bijzondere flora en fauna te aanschouwen.

Fietsen langs de Friese Elfstedentocht is een populaire activiteit in Nederland. Je fietst langs de beroemde elf steden, zoals Sneek en Dokkum, en geniet van het prachtige landschap met grazende koeien en pittoreske plaatsen. Onderweg zijn er veel bezienswaardigheden om meer te leren over de Friese cultuur en historie. Bij een fietsvakantie in Nederland met bagagevervoer wordt je bagage van hotel naar hotel gebracht, zodat je onbezorgd kunt genieten van je fietstocht. Nationaal park de Hoge Veluwe is een geliefd natuurgebied voor fietsliefhebbers, met kilometerslange fietspaden langs bossen, stuwwallen en heidevelden. Vergeet niet om de Big Five van de Veluwe te spotten: de Schotse hooglander, de ree, het wilde zwijn, de vos en het edelhert. De Waddeneilanden zijn ook ideaal voor een fietsvakantie, met lange fietspaden en prachtige natuur om van te genieten. Vergeet je verrekijker niet om de trekvogels en bijzondere flora en fauna te bewonderen.

Bron: anwb.nl