Goedkope vakanties in Overijssel in 2024


Meren, polders en historische steden: vakantie Overijssel

De Nederlandse provincie Overijssel ligt op ongeveer 100 kilometer van Amsterdam en staat bekend om de meren, polders, beken en prachtige historische steden. Wat dacht je van Zwolle, Kampen of Deventer? Deze vroegere Hanzesteden waren onderdeel van het Hanzeverbond, een ondernemersverbond tussen Europese steden aan de Noord- en Oostzee. Door de behoefte aan samenwerking en organisatie groeide het verbond tussen de 14e en 16e eeuw enorm. Via de zeevaart werd het meeste gehandeld, maar door de piraterij was dit erg gevaarlijk. Het verbond bevatte onder andere afspraken om de scheepvaart op de Noord- en Oostzee veiliger te maken. De handel bestond uit artikelen als wijn, bier, hout, granen, zout, vis, bijenwas en pelzen. Tijdens je vakantie in Overijssel kom je nog verschillende monumenten uit deze vroegere tijden tegen. Maar je kunt hier ook genieten van de rust in de natuur, de gezelligheid in de dorpen en de reuring langs de oevers van de Vecht. Een vakantie in Overijssel staat garant voor een ontspannen, leerzame en vooral onvergetelijke tijd.

Goedkope vakantie Overijssel

Een goedkope vakantie naar Overijssel start bij Corendon, want wij gaan op de Nederlandse toer! Je kunt bij ons tegenwoordig niet alleen kiezen voor een vakantie naar het buitenland, ook ons prachtige kikkerlandje is ideaal voor een heerlijke vakantie! Voor een voordelige prijs verblijf je met je partner, gezin of vrienden in een vakantiepark in Overijssel. Dicht bij de natuur, bossen en andere bezienswaardigheden kom je helemaal in de vakantiesferen. Wie zegt dat je per se de Nederlandse grens over moet om uit de dagelijkse sleur te komen? Steden als Deventer, Zwolle, Enschede en Kampen wachten op een bezoek van jou. Of geniet van de natuur in het Vechtdal waar de Overijsselse Vecht door een groen dal met heidevelden en pittoreske dorpjes kronkelt. Kortom, huur een fiets of pak de auto en ontdek de omgeving van deze provincie!

Bestemmingsinformatie

Bezienswaardigheden en activiteiten Overijssel

Met alle bezienswaardigheden, natuur en gezellige stadscentra verveel je je geen moment tijdens je vakantie in Overijssel. Een van de bekendste uitstapjes in deze provincie is natuurlijk een dagje Giethoorn, ook wel het Venetië van het Noorden genoemd. Dit dorpje, waar alle huizen aan het water staan, wordt vaak druk bezocht en dat is niet voor niets. Er zijn in Giethoorn namelijk ontelbaar veel mogelijkheden om er een geslaagde dag van te maken. Veel gekozen is het huren van een bootje om zo vanaf het water het plaatsje te verkennen. Maar wist je dat je ook een escaperoom, huifkartocht, solextour of DAF experience met je reisgezelschap kunt doen? Keuze genoeg dus! En ook als je wat wilt ontspannen, zijn er talloze opties. Geniet bijvoorbeeld van een picknick of kies voor een goed verzorgde high tea op het terras. Giethoorn is ook dé ideale uitvalsbasis om Nationaal Park Weerribben-Wieden te ontdekken. Het is met ruim 10.000 hectare het grootste aaneengesloten laagveenmoerasgebied van Noordwest-Europa. Tijdens een fiets-, wandel- of vaartocht kijk je hier je ogen uit met alle slootjes, plassen, meren, moerasbossen, rietpercelen en hooilanden. In Nationaal Park Sallandse Heuvelrug vind je voornamelijk bossen, heidelandschappen en behoorlijk wat heuvels en hoogteverschillen. In dit 5.000 hectare tellende gebied leven wilde dieren als reeën, vossen en dassen. Vul de dagen tijdens je verblijf in Overijssel met een bezoek aan Landgoed Weldam met de mooie kasteeltuinen, de diverse musea en niet te vergeten; de attractieparken Hellendoorn en Slagharen.

Vakantieparken in Overijssel

Bij Corendon heb je naast de keuze uit een divers aanbod aan hotels en/of appartementen in het buitenland nu ook de mogelijkheid te verblijven in vakantieparken in Nederland. Deze vakantieparken zijn met grote zorg geselecteerd om je vakantie in Overijssel zo comfortabel mogelijk te maken. Bij de selectie wordt onder andere gelet op de ligging ten opzichte van natuurgebieden, bezienswaardigheden, eetgelegenheden en eventuele stadscentra.

Ontdek de prachtige provincie Overijssel, op slechts 100 kilometer van Amsterdam. Geniet van de meren, polders, beken en historische steden zoals Zwolle, Kampen en Deventer. Deze steden waren vroeger onderdeel van het Hanzeverbond, een samenwerkingsverband tussen Europese steden. Tijdens je vakantie kun je genieten van de rust in de natuur en de gezelligheid in de dorpen. Corendon biedt voordelige vakanties naar Overijssel, waar je kunt verblijven in vakantieparken dicht bij de natuur en bezienswaardigheden. Bezoek Giethoorn, het Venetië van het Noorden, en ontdek Nationaal Park Weerribben-Wieden en Nationaal Park Sallandse Heuvelrug.

Bron: corendon.nl