Informatie over vakanties in Nederland ontdekken


Vakantieplannen aan het maken? Kies voor een vakantie in Nederland. Ons eigen land is weliswaar klein, maar verrassend veelzijdig. Met lange stranden langs de kust, rust en ruimte in Drenthe, heuvels in Zuid-Limburg die lijken op Toscane en Sahara landschappen in Brabant. Hier moet je zijn!

Waarom kiezen voor een vakantie in Nederland?

Hoewel we geneigd zijn in onze grotere vakanties naar het buitenland te reizen, zijn er tal van redenen te bedenken om te kiezen voor een vakantie in eigen land.

  • Korte reistijd, waardoor je meer tijd over houdt voor leuke dingen. Ook ideaal voor gezinnen met jonge kinderen die nog niet zo lang stil kunnen zitten.
  • De keuze is reuze! Wie denkt dat vakantie in Nederland saai en eenzijdig is, heeft het helemaal mis. Mooie en afwisselende natuur, leuke steden, gezellige dorpjes, de zee en het strand; we hebben het allemaal in eigen land.
  • Een ruim aanbod aan goede accommodaties. Wanneer je kiest voor vakantie in Nederland, dan weet je zeker dat de accommodatie aan onze standaard voldoet. En als je goed zoekt, dan krijg je nog veel meer dan ‘gewoon’ een goede accommodatie. Nederland zit vol bijzondere plekjes!
  • Eigen taal, want hoewel Engels (en Frans, Duits, Spaans, …) de meeste Nederlanders prima af gaat, is het in sommige gevallen toch wel fijn om in het Nederlands te kunnen communiceren.
  • Duurzaam: geen vliegreis en ook geen ellenlange autorit. Als je wilt, kun je zelfs met de fiets of het openbaar vervoer op vakantie in eigen land.

Zoveel mooie plekken in ons land

Nederland is veelzijdig, mooi, leuk en verrassend. Tijdens een tripje naar de Waddeneilanden heb je door de boottocht het gevoel in het buitenland te zijn, terwijl je gewoon in eigen land blijft. Of ga eens op vakantie naar de Veluwe, waar je uren kunt dwalen door de natuur. En wat dacht je van Zeeland voor een heerlijke zomervakantie aan de Nederlandse kust? Slechts een greep uit de vele mogelijkheden.

Kijk ook eens verder dan de bekende vakantieregio’s. Salland, het Overijsselse Vechtdal, de IJsseldelta, grote delen van Brabant, Groningen of…

Rood met witte vuurtoren aan de kust van Zeeland

Zomervakantie in Nederland? Hier moet je zijn!

Nederland is perfect voor een weekendje weg, want je bent in een mum van tijd op plaats van bestemming. En ook voor een paar dagen in de voorjaars- of herfstvakantie trekken we er graag op uit in eigen land. Maar voor de zomervakantie neigen we meestal toch naar een bestemming in het buitenland. Overweeg je om komend jaar een keertje in Nederland te blijven, maar ben je bang dat het ‘echte’ vakantiegevoel dan misschien ontbreekt? Ons advies: gewoon een keer doen! Dan ervaar je zelf hoe fijn de zomer in Nederland kan zijn.

Strandhuisjes met een gezin spelend in het zand

Kies een bijzonder plekje voor je vakantie in Nederland

We delen graag bijzondere plekjes met je die niet onderdoen voor de mooiste plekken in het buitenland. Een fijn vakantiehuis voor de hele familie, kleine campings waar de kinderen makkelijk vriendjes maken, een knus huisje in het bos voor met z’n tweeën… Zoveel keuze!

Op zoek naar vakantieplannen? Overweeg een vakantie in Nederland. Ondanks dat ons land klein is, heeft het verrassend veel te bieden. Lange stranden aan de kust, rust en ruimte in Drenthe, heuvels in Zuid-Limburg die lijken op Toscane en Sahara-landschappen in Brabant. Hier moet je zijn! Waarom kiezen voor een vakantie in Nederland? Ten eerste is de reistijd kort, waardoor je meer tijd hebt voor leuke dingen. Bovendien is er een breed scala aan keuzes. Mooie natuur, leuke steden, gezellige dorpjes, de zee en het strand – we hebben het allemaal in eigen land. Daarnaast is er een ruim aanbod aan goede accommodaties die aan onze standaard voldoen. En als je goed zoekt, kun je zelfs nog meer bijzondere plekjes vinden. Een ander voordeel is dat je in je eigen taal kunt communiceren. Hoewel de meeste Nederlanders Engels (en Frans, Duits, Spaans, etc.) goed beheersen, is het soms fijn om in het Nederlands te kunnen praten. Bovendien is een vakantie in Nederland duurzaam, omdat er geen vliegreis of lange autorit nodig is. Je kunt zelfs met de fiets of het openbaar vervoer op vakantie gaan. Nederland heeft zoveel mooie plekken. Een trip naar de Waddeneilanden geeft je het gevoel in het buitenland te zijn, terwijl je gewoon in eigen land blijft. De Veluwe biedt de mogelijkheid om urenlang door de natuur te dwalen. En Zeeland is perfect voor een heerlijke zomervakantie aan de Nederlandse kust. Er zijn nog veel meer mogelijkheden dan alleen de bekende vakantieregio’s. Salland, het Overijsselse Vechtdal, de IJsseldelta, grote delen van Brabant, Groningen, etc. Nederland is perfect voor een weekendje weg, omdat je snel op je bestemming bent. Ook voor een paar dagen in de voorjaars- of herfstvakantie gaan we graag op pad in eigen land. Maar voor de zomervakantie neigen we meestal naar een buitenlandse bestemming. Overweeg eens om komend jaar in Nederland te blijven en ervaar zelf hoe fijn de zomer hier kan zijn. Er zijn genoeg bijzondere plekjes in Nederland die niet onderdoen voor de mooiste plekken in het buitenland. Of je nu op zoek bent naar een fijn vakantiehuis voor de hele familie, kleine campings waar de kinderen makkelijk vriendjes maken, of een knus huisje in het bos voor twee personen – er is genoeg keuze!

Bron: bijzonderplekje.nl