Ontdek de vakantie op de Waddeneilanden | TUI


Aanbieding Waddeneilanden

Wadlopen, fietsen door de typisch Nederlandse duinen, vogels spotten… Tijdens een vakantie op de Waddeneilanden ervaar je het ultieme eilandgevoel. Met aan de ene kant de Waddenzee en aan de andere kant de Noordzee hebben de Nederlandse eilanden een lange historie van water en wind. Benieuwd naar het grootste Nederlandse Waddeneiland Texel, de rust op Vlieland of ben je nog nooit op Schiermonnikoog geweest? Profiteer dan nu van mooie aanbiedingen naar de Waddeneilanden. Ga er even lekker tussenuit en verblijf in een van de sfeervolle hotels of vakantieparken op de Wadden!

Bekijk alle aanbiedingen Waddeneilanden (10)

Vakantie Waddeneilanden in ‘eigen’ zee

De zuivere zeelucht, rust en ruimte en het echte eilandgevoel: een vakantie naar de Waddeneilanden van TUI is altijd een goed idee. Zodra je op de veerboot stapt naar een van de vijf eilanden, en de wind door je haren blaast, is je vakantie begonnen. Elk eiland heeft z’n eigen charme en bezienswaardigheden, maar één ding hebben ze met elkaar gemeen: de ligging in ‘onze eigen’ Waddenzee. De zee vormt het decor van menig ontspannen activiteit, maar is ook de bron van een groot deel van de lokale ingrediënten. Tijdens een vakantie op de Waddeneilanden geniet je van de vruchten van zee, zoals oesters, mosselen en kokkels. Niet zo’n visliefhebber? Proef dan specialiteiten van het wad zoals zeekraal en cranberry’s.

Het breedste strand van Europa op Schiermonnikoog

Of het nu lente, zomer, herfst of winter is, op de Waddeneilanden kun je het hele jaar door genieten van een weekendje weg in Nederland of een korte en goedkope Last Minute vakantie. Met de lange kustlijn is een geschikt strand voor een mooie strandwandeling gelukkig nooit ver te zoeken tijdens een vakantie op de Waddeneilanden. Het breedste strand van Europa vind je vlak bij het hotel van TUI op Schiermonnikoog. Dit eiland is sinds 1989 één groot Nationaal Park en door de Nederlandse bevolking gekozen als mooiste plek van Nederland. Schiermonnikoog heeft brede duinen om in te picknicken, bossen om in te verdwalen, het wad om te ontdekken.

Fietsvakantie op Texel

Wie kiest voor een vakantie op Texel in Noord-Holland, raden wij aan goed op te letten tijdens de overtocht per veerboot. Wie weet zie je onderweg de eerste zeehonden al. Vanuit een vakantiepark op Texel in westelijk gelegen dorpje De Koog wandel je door de duinen zo het strand op. Hier kun je heerlijk uitwaaien of bij mooi weer een duik nemen in de zee. En wist je dat Texel ideaal is voor een fietsvakantie op de Waddeneilanden? Neem zelf fietsen mee of huur voordelig een fiets bij het vakantiepark van TUI, en volg bijvoorbeeld de 35 kilometer lange Lammetjesfietsroute langs de kenmerkende schapenrijke gebieden van het eiland. Dit is extra leuk in het voorjaar, wanneer de lammetjes door de wei huppelen.

De grootste zandbak van Nederland op Vlieland

Toe aan rust? Dan is een vakantie naar Vlieland het antwoord. Dit eiland is autovrij en kent maar liefst één dorp dat wordt gedomineerd door de rode vuurtoren op het 40 meter hoge Vuurboetsduin: Oost-Vlieland. Laat je auto dus achter in Harlingen, neem de veerboot en wandel over het eiland langs de vuurtoren naar het luxe hotel op Vlieland direct aan zee. Het is hier heerlijk wakker worden. Geen lawaai, alleen het geruis van de golven. En als je graag wilt zwemmen, maar het water toch nét te koud is, kun je terecht in het uitgebreide wellness center inclusief zwembad van het 4-sterrenhotel. Een andere must see tijdens een vakantie op Vlieland is de Vliehors, een zandvlakte van maar liefst 20 vierkante kilometer aan de westkant van Vlieland. Deze vlakte wordt ook wel de Sahara van het Noorden genoemd. Een leuke manier om de Vliehors te ontdekken is met de Vliehors Expres, een soort grote truck die moeiteloos over het zand rijdt.

Bekijk alle vakanties Waddeneilanden (13)

Aanbieding Waddeneilanden: Geniet van het ultieme eilandgevoel tijdens een vakantie op de Waddeneilanden. Profiteer nu van mooie aanbiedingen naar Texel, Vlieland en Schiermonnikoog en verblijf in sfeervolle hotels of vakantieparken. Ervaar de zuivere zeelucht, rust en ruimte en geniet van activiteiten zoals wadlopen, fietsen en vogels spotten. Ontdek de charme en bezienswaardigheden van elk eiland en geniet van de lokale ingrediënten uit de zee. Op Schiermonnikoog vind je het breedste strand van Europa en op Texel kun je heerlijk fietsen. Vlieland biedt rust, een autovrij eiland en een prachtige zandvlakte om te ontdekken. Bekijk nu alle vakanties naar de Waddeneilanden!

Bron: tui.nl