Vakantie op Vlieland boeken bij TUI


Wadlopen op Vlieland

Even lekker weg in eigen land? Wat dacht je van een vakantie naar het Nederlandse Waddeneiland Vlieland. Al op de veerboot vanaf Harlingen begint het gevoel van vrijheid, dat alleen nog maar sterker wordt als je de spullen achterlaat bij het 4 sterren hotel van TUI gelegen middenin de duinen of op de kindvriendelijke camping. Vanaf beide accommodaties bij Oost-Vlieland, het enige dorp op dit eiland, wandel je zo naar het brede en schone zandstrand aan de Noordzee. Baggeren door de slik en af en toe door een geul, beestjes spotten en tussendoor genieten van het uitzicht. Het strand is een geweldige plek om te gaan wadlopen tijdens een weekendje Vlieland. Wadlopen is tevens een leuke ervaring om samen met de kinderen te doen tijdens een familievakantie op de Waddeneilanden.

Met een kilometerslang strand verwacht je misschien ook veel strandpaviljoens, maar Vlieland telt er precies één: Strandpaviljoen ’t Badhuys, gelegen voor het WestCord Strandhotel Seeduyn van TUI. Sluit de dag hier af onder het genot van een kop koffie met Vlielandse duimpjes of bestel een broodje met het ‘rode goud van Vlieland’: cranberrys. Nergens anders in Nederland worden Cranberries geoogst als op Waddeneilanden Vlieland en Terschelling.

De Sahara van het Noorden

Doordat Vlieland een autovrij eiland is, is het ook een heel schoon eiland en dat merk je meteen tijdens een fietstocht door de bossen en duinen. Voor een vakantie op Vlieland kun je je eigen fiets mee nemen, maar het is ook mogelijk om een fiets te huren. Vlieland kent een groot aantal met schelpen verharde fietspaden die tot in de duinen reiken. Fiets bijvoorbeeld naar de zandvlakte Vliehors in West-Vlieland, dat met 25 vierkante kilometer de grootste zandvlakte van Noord-West Europa is. De Sahara van het Noorden, die je tevens met de Vliehors Expres kunt bereiken, vind je meeuwen, scholeksters, wulpen en wie weet zie je af en toe een zeehond.

Van kunstfestival tot kabouterbos

Cultuurliefhebbers kunnen ook hun hart ophalen tijdens een goedkope vakantie op Vlieland. Zo is er in september het festival ‘Into the Great Wide Open’ waar het genieten is van kunst, muziek en film in de natuur. Maar de rest van het jaar zijn er ook voldoende bezienswaardigheden. Zo staat in het enige dorp van Vlieland, Oost-Vlieland, het oude Tromp’s Huys, waar de geschiedenis van Vlieland en het weggevaagde dorp West-Vlieland wordt verteld. Ook is hier kunst te zien van Betzy Berg, een leerlinge van de beroemde schilder Mesdag. In het informatiecentrum De Noordwester is ook veel te beleven, van een aquarium tot jutterszolder en van een potvisskelet tot een kabouterbos.

Bekijk alle vakanties Vlieland (1)

Wadlopen op Vlieland

Wil je er even tussenuit in eigen land? Wat dacht je van een vakantie naar het Nederlandse Waddeneiland Vlieland. Op Vlieland kun je genieten van een gevoel van vrijheid, zowel op de veerboot vanaf Harlingen als in het 4-sterrenhotel van TUI middenin de duinen of op de kindvriendelijke camping. Vanuit beide accommodaties in Oost-Vlieland, het enige dorp op het eiland, kun je gemakkelijk naar het brede en schone zandstrand aan de Noordzee wandelen. Het strand is een geweldige plek om te gaan wadlopen tijdens een weekendje Vlieland. Wadlopen is ook een leuke ervaring om samen met de kinderen te doen tijdens een familievakantie op de Waddeneilanden.

Met een kilometerslang strand verwacht je misschien veel strandpaviljoens, maar Vlieland heeft er precies één: Strandpaviljoen ’t Badhuys, gelegen voor het WestCord Strandhotel Seeduyn van TUI. Sluit de dag hier af onder het genot van een kop koffie met Vlielandse duimpjes of bestel een broodje met de ‘rode goud van Vlieland’: cranberry’s. Nergens anders in Nederland worden cranberry’s geoogst zoals op de Waddeneilanden Vlieland en Terschelling.

De Sahara van het Noorden

Doordat Vlieland een autovrij eiland is, is het ook een heel schoon eiland en dat merk je meteen tijdens een fietstocht door de bossen en duinen. Voor een vakantie op Vlieland kun je je eigen fiets meenemen, maar het is ook mogelijk om een fiets te huren. Vlieland heeft een groot aantal met schelpen verharde fietspaden die tot in de duinen reiken. Fiets bijvoorbeeld naar de zandvlakte Vliehors in West-Vlieland, dat met 25 vierkante kilometer de grootste zandvlakte van Noord-West Europa is. De Sahara van het Noorden, die je ook met de Vliehors Expres kunt bereiken, biedt een thuis aan meeuwen, scholeksters, wulpen en wie weet zie je af en toe een zeehond.

Van kunstfestival tot kabouterbos

Ook cultuurliefhebbers kunnen genieten tijdens een goedkope vakantie op Vlieland. In september is er het festival ‘Into the Great Wide Open’, waar je kunt genieten van kunst, muziek en film in de natuur. Maar ook de rest van het jaar zijn er genoeg bezienswaardigheden. In het enige dorp van Vlieland, Oost-Vlieland, staat het oude Tromp’s Huys, waar de geschiedenis van Vlieland en het weggevaagde dorp West-Vlieland wordt verteld. Hier is ook kunst te zien van Betzy Berg, een leerlinge van de beroemde schilder Mesdag. In het informatiecentrum De Noordwester is ook veel te beleven, van een aquarium tot een jutterszolder en van een potvisskelet tot een kabouterbos.

Bekijk alle vakanties Vlieland (1)

Bron: tui.nl