Voordelige Texel vakantie in 2024 – dé VakantieDiscounter


Welkom op Texel

Er wonen meer schapen dan mensen en rust en natuur staan er centraal; Texel. Toch weten steeds meer Nederlandse vakantiegangers een weg te vinden naar dit mooie Waddeneiland. Wij snappen waarom; ondanks de beperkte oppervlakte heeft een vakantie op Texel veel te bieden.

Met een landoppervlakte van ruim 160 m² is Texel het grootste Waddeneiland dat tot Nederland behoort. Waar de meeste schapen in de buitengebieden wonen, vind je de meeste inwoners in Den Burg. Dit is dan ook direct het levendige middelpunt van het eiland. Hier ben je aan het goede adres voor een terrasje, een winkelmiddag of een bezoek aan de markt.

Het bruisende nachtleven dat elk jaar veel Nederlandse jongeren trekt, vind je met name in de badplaats De Koog. Hier zijn clubs, barretjes en gezellige discotheken gevestigd. Overdag biedt het strand mogelijkheden om bij te komen, bij slecht weer staat er een subtropisch zwembad tot je beschikking. Actieve vakantiegangers kunnen aan het strand o.a. kitesurfen of volleyballen.

Natuurrijke vakantie op Texel

Natuurrijke vakantie op Texel

Maar grote kans dat jij geen vakantie naar Texel boekt voor het nachtleven, maar juist voor de natuur. De duinen van Texel bieden onderdak aan maar liefst 80 verschillende soorten vogels en over het hele land zijn zo’n 300 vogelsoorten geteld. Daarnaast herbergt het eiland wilde orchideeën.

Het absolute hoogtepunt als het aan komt op natuur is echter de Slufter. In dit duingebied wordt de stilte enkel onderbroken door het geluid van de ruisende zee en fluitende vogels. Zen! Een populaire activiteit onder natuurliefhebbers is overigens wadlopen. Met je voeten in het water en de vissen, de vogels en bodemdieren binnen handbereik is ontspannen opeens geen kunst meer.

Natuurrijke vakantie op Texel

Leuk met kinderen! (en volwassenen)

Leuk met kinderen! (en volwassenen)

Door de aanwezigheid van diverse vakantieparken is Texel een populaire bestemming voor gezinnen. Sla tijdens een vakantie op Texel in dat geval zeker Ecomare niet over. Dit centrum staat bekend om de zeehondenopvang en met een beetje mazzel mogen de jongste vakantiegangers er zelf zeehonden voeren. Maar het is ook leerzaam! Er is een natuurmuseum en je kunt een kijkje nemen bij de vogelopvang en in het zeeaquarium. Of een boottocht boeken en zeehonden in het wild spotten.

Verblijf je in de zomer op Texel dan is er genoeg strand voor een dagje zonnen, zwemmen, zandkastelen bouwen en vliegeren. Er is in totaal 30 km aan zandstrand! Ook leuk: volg het Sommeltjespad, een wandelpad speciaal voor kinderen, of bezoek een van de bosspeelplaatsen.

De kinderen trakteren op een geweldig uitzicht; beklim de rood geschilderde vuurtoren in het noorden van het eiland. Loop rondom en geniet van het uitzicht over de Noordzee, Vlieland, de Waddenzee en Texel. Oh en met een beetje mazzel zelfs Terschelling.

Leuk met kinderen! (en volwassenen)

Welkom op Texel

Texel, het grootste Waddeneiland van Nederland, staat bekend om zijn rust, natuur en schapen. Steeds meer Nederlandse vakantiegangers ontdekken de schoonheid van dit eiland. Ondanks de beperkte oppervlakte heeft Texel veel te bieden voor een heerlijke vakantie.

Met een oppervlakte van ruim 160 km² is Texel het grootste Waddeneiland van Nederland. De meeste schapen bevinden zich in de buitengebieden, terwijl de meeste inwoners in Den Burg wonen. Dit bruisende stadje is het levendige middelpunt van het eiland, waar je kunt genieten van terrasjes, winkelen en de markt bezoeken.

De badplaats De Koog trekt vooral Nederlandse jongeren vanwege het bruisende nachtleven. Hier vind je clubs, bars en gezellige discotheken. Overdag kun je ontspannen op het strand of gebruik maken van het subtropische zwembad bij slecht weer. Actieve vakantiegangers kunnen genieten van activiteiten zoals kitesurfen en volleyballen op het strand.

Natuurrijke vakantie op Texel

Natuurrijke vakantie op Texel

Veel mensen kiezen voor een vakantie naar Texel vanwege de prachtige natuur. De duinen van Texel bieden een thuis aan maar liefst 80 verschillende vogelsoorten, terwijl er in totaal ongeveer 300 vogelsoorten op het eiland zijn geteld. Daarnaast zijn er wilde orchideeën te vinden.

Het absolute hoogtepunt van de natuur op Texel is de Slufter. In dit duingebied kun je genieten van de stilte, alleen onderbroken door het geluid van de zee en fluitende vogels. Een populaire activiteit onder natuurliefhebbers is wadlopen, waarbij je met je voeten in het water loopt en ontspant terwijl je vissen, vogels en bodemdieren kunt observeren.

Natuurrijke vakantie op Texel

Leuk met kinderen! (en volwassenen)

Leuk met kinderen! (en volwassenen)

Dankzij de aanwezigheid van diverse vakantieparken is Texel een populaire bestemming voor gezinnen. Een bezoek aan Ecomare mag tijdens een vakantie op Texel niet ontbreken. Dit centrum staat bekend om zijn zeehondenopvang en kinderen mogen vaak de zeehonden voeren. Daarnaast is er een natuurmuseum, een vogelopvang en een zeeaquarium. Je kunt ook een boottocht maken om zeehonden in het wild te spotten.

Als je in de zomer op Texel verblijft, is er genoeg strandplezier met 30 km aan zandstrand. Daarnaast kunnen kinderen het Sommeltjespad volgen, een speciaal wand

Bron: vakantiediscounter.nl