Voordelige vakantie naar Ameland in 2024 – dé VakantieDiscounter


Welkom op Ameland!

Zin in een eilandvakantie? Ga voor een vakantie op Ameland! Dit Nederlandse Waddeneiland wordt ook wel eens ‘de Waddendiamant’ genoemd. Dit komt door de schoonheid en de puurheid van de natuur. Daarnaast zijn er tal van bezienswaardigheden, mooie wandel- en fietsroutes en brede stranden om languit op te chillen. Wat je zeker niet mag missen tijdens een vakantie op Ameland? Je leest het hier.

Met een landoppervlakte van 60 km² is Ameland het op twee na grootste van de vijf bewoonde Waddeneilanden. Met maar ca. 3.750 bewoners is het wel een rustige vakantiebestemming. Of dat betekent dat er niets te beleven is? Nee hoor! Je kan er allerlei musea, natuurreservaten en molens bezoeken. Klim naar de top van de vuurtoren of waag je aan een van de vele watersporten. Om nog maar te zwijgen over de prachtige fiets- en wandeltochten die je kan maken tijdens een vakantie op Ameland.

Haal alles uit een vakantie op Ameland

Ameland mag dan wel klein zijn, er is toch superveel te beleven. De eerste must-see tijdens een vakantie op Ameland – en deze ligt misschien een beetje voor de hand – is de kustlijn. Met zo’n 27 km aan strand kan je er lange strandwandelingen maken, elke dag je handdoek op een andere plek leggen, tal van watersporten uitproberen en genieten van de mooiste zonsondergangen.

De populairste stranden liggen nabij de dorpjes Buren, Hollum en Nes. De laatste is het grootste dorp van het eiland en biedt verschillende leuke restaurants, winkels en historische commandeurswoningen. Niet bang voor natte voeten? Ga tijdens een vakantie op Ameland eens wadlopen. Onder begeleiding van een gids mag je bij laag water over de bodem van de Waddenzee lopen.

Een vakantie op Ameland is niet compleet zonder een foto met de typische rood-witte vuurtoren (ook bekend als Bornrif). Fans van mooie uitzichten tippen we de klim naar de top van de 55 meter hoge vuurtoren. Onderweg leer je van alles over de vuurtoren en na 236 treden sta je (eindelijk) op het uitzichtplatform.

Nog een typische bezienswaardigheid van het eiland is Koren- en Mosterdmolen de Verwachting. Hier wordt je meegenomen in het hele proces van meel en mosterd maken. Een tof en leerzaam uitstapje, zeker als je met kinderen op vakantie naar Ameland gaat.

Ga tijdens een vakantie op Ameland paardrijden op het strand of spot zeehondjes tijdens een zeehondenboottocht. Ook aan de westkust van Ameland (bij het Borndiep) zie je vaak zeehondjes op de zandbak zonnen. Zo schattig!

Wat je nog meer kan doen tijdens een vakantie op Ameland? Bierliefhebbers kunnen in de Amelander Brouwerij een lokaal gebrouwen bier proeven en museumfans halen hun hart op in o.a. het Bunkermuseum, Nobels Nostalgisch Museum en Cultuurhistorisch Museum Sorgdrager.

Pure natuur tijdens een vakantie op Ameland

We haalden het eerder al aan, maar dankzij haar pure natuur wordt Ameland ook de Waddendiamant genoemd. Bezoek tijdens een vakantie op Ameland dus zeker een van de prachtige natuurgebieden.

In ‘t Oerd wandel je over de hoogste duin van Nederland, letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt van een vakantie op Ameland. Voor vogelliefhebbers is natuurgebied de Hôn een echte aanrader. In Natuurcentrum Ameland spot je juist weer allerlei vissen die in de Waddenzee leven.

De natuur op Ameland nodigt uit om verkend te worden. Trek je laarzen aan, neem je fiets mee (of huur er ter plaatse een) en geniet volop van de ongerepte natuur. Er zijn meer dan genoeg wandel-, fiets- en mountainbikeroutes om je vakantie op Ameland mee te vullen.

Welkom op Ameland! Dit Nederlandse Waddeneiland, ook wel bekend als ‘de Waddendiamant’, biedt een prachtige natuur en vele bezienswaardigheden. Met een oppervlakte van 60 km² is het het op twee na grootste bewoonde Waddeneiland. Je kunt er genieten van brede stranden, wandel- en fietsroutes, musea, natuurreservaten en watersporten. Mis ook zeker niet de typische rood-witte vuurtoren, de Koren- en Mosterdmolen de Verwachting en de mogelijkheid om zeehondjes te spotten. Daarnaast kun je genieten van de pure natuur in natuurgebieden zoals ’t Oerd, de Hôn en Natuurcentrum Ameland. Trek je laarzen aan, huur een fiets en verken de ongerepte natuur tijdens je vakantie op Ameland.

Bron: vakantiediscounter.nl