Voordelige vakantie Zuid-Holland 2024 – dé VakantieDiscounter


Welkom in Zuid-Holland

Tijdens een vakantie in Zuid-Holland is vervelen echt geen optie. De provincie – die de meest dichtbevolkte van Nederland is – biedt tal van mogelijkheden voor leuke uitstapjes voor jong & oud. Wat dacht je van diverse dieren- en pretparken, musea, historische binnensteden en een snufje natuur?

Zuid-Holland is niet alleen de meest dichtbevolkte provincie van Nederland, het is ook de bevolkingsrijkste. Dat betekent dat er de meeste mensen wonen; ruim 3,5 miljoen. Rotterdam, Den Haag, Leiden, Dordrecht, Delft en Gouda zijn de grootste steden van de provincie. Tijdens een vakantie in Zuid-Holland raden we aan zeker een – of meer – van deze steden te bezoeken.

Must-do uitstapjes tijdens een vakantie in Zuid-Holland

Bang dat je je gaat vervelen tijdens een vakantie in Zuid-Holland? Nergens voor nodig! Er zijn namelijk tal van leuke dingen te doen. Ga bijvoorbeeld een dagje naar Diergaarde Blijdorp in Rotterdam. Hier spot je o.a. giraffen, ijsberen, flamingo’s en olifanten. Over dieren gesproken; Sea Life Scheveningen is een dikke aanrader als je van zeedieren houdt.

Nog meer leuke uitjes om met kinderen te ondernemen tijdens een vakantie in Zuid-Holland? Bezoek Madurodam, waar je kennismaakt met Nederland is het klein. Of ga voor wat meer actie naar Familiepark Drievliet of Duinrell. Deze laatste beschikt over een heus waterpark met tal van spectaculaire glijbanen.

Wil je een beetje cultuur snuiven of een educatief uitje inplannen tijdens een vakantie in Zuid-Holland? Het Mauritshuis in Den Haag, waar het wereldberoemde schilderij het Meisje met de Parel van Vermeer te zien is, is een aanrader. Daarnaast kun je in Den Haag o.a. naar het Vredespaleis, een kijkje nemen bij Paleis Noordeinde en een rondje lopen over het Binnenhof.

We hebben nog meer suggesties voor je. Autoliefhebbers kunnen naar het Louwman Museum, waar je de grootste privécollectie auto’s ter wereld vindt. In Leiden zijn Corpus, waar je door het menselijk lichaam reist, en het natuurhistorische Naturalis aanraders. Daarnaast zijn in het voorjaar de Keukenhof bij Lisse en het hele jaar door SnowWorld Zoetermeer leuk om te bezoeken tijdens een vakantie in Zuid-Holland.

De leukste steden om te ontdekken

Zuid-Holland herbergt super veel leuke steden die het ontdekken waard zijn. Delft, Leiden en Dordrecht beschikken allen over een oud, historisch stadscentrum met tal van charmante huisjes en grachten. Dwaal hier eindeloos rond, neem plaats op een terrasje en ga urenlang shoppen. Een echte must-do tijdens een vakantie in Zuid-Holland.

Of ga voor een dagje Rotterdam. Beklim de Euromast, ga naar een concert in Ahoy’, maak een boottocht door de havens en wandel over de Erasmusbrug. En niet te vergeten; ga winkelen in de Rotterdamse koopgoot.

Natuur, strand & meer

Wie denkt dat je tijdens een vakantie in Zuid-Holland geen natuur zult zien, heeft het mis. De provincie deelt samen met Noord-Brabant het Nationaal Park De Biesbosch. Dit park bestaat voor een groot deel uit water en is dus leukst om per boot te ontdekken.

Wist jij dat Zuid-Holland UNESCO Werelderfgoed in huis heeft? Bij Kinderdijk vind je langs het water tal van ouderwetse, typisch Nederlandse windmolens. Stap op de fiets of wandel er langs en kijk je ogen uit.

Is het lekker weer tijdens jouw vakantie in Zuid-Holland? Dat is goed nieuws! De provincie grenst namelijk aan de kust. Geniet van het Nederlandse zonnetje en neem een verkoelende duik in zee. Is het minder lekker weer? Dan kun je prima uitwaaien aan het strand.

Welkom in Zuid-Holland! Deze provincie biedt tal van mogelijkheden voor leuke uitstapjes voor jong en oud. Bezoek bijvoorbeeld de diverse dieren- en pretparken, musea, historische binnensteden en geniet van de natuur. Ontdek de grootste steden zoals Rotterdam, Den Haag, Leiden, Dordrecht, Delft en Gouda. Er is genoeg te doen en te zien tijdens een vakantie in Zuid-Holland!

Bron: vakantiediscounter.nl