• Home
  • Uncategorized
  • 12 redenen waarom je op vakantie in Nederland moet gaan | Belvilla Blog

12 redenen waarom je op vakantie in Nederland moet gaan | Belvilla Blog


Het is natuurlijk heerlijk om te dromen van witte stranden, palmbomen en een azuurblauwe zee. Als je aan vakantie denkt, zie je jezelf al snel met een cocktail op een strandbedje liggen. Toch vergeten we vaak hoe mooi ons eigen land is en dat een vakantie in Nederland nog helemaal niet zo’n gek idee is! Integendeel, het brengt zelfs vele voordelen met zich mee.

Heb jij alle mooie plekjes van Nederland al ontdekt? Er is namelijk genoeg te zien in ons eigen kikkerlandje. Van de Waddeneilanden tot aan het Limburgse heuvellandschap en van een fijne strandvakantie in Zeeland tot een stedentocht in Haarlem, Den Bosch of een van de vele andere opties! Je kunt het zo gek niet bedenken of het is in eigen land te vinden. En wij maar altijd denken dat we ver op vakantie moeten om een onvergetelijke vakantie te beleven…  Lees snel verder om alle voordelen van een vakantie in eigen land te ontdekken!

1. Nooit lang onderweg

Het allergrootste voordeel van in een vakantie in Nederland. Je bent binnen no-time op je vakantiebestemming. Waar je ook heen gaat in Nederland, je zult nooit lang onderweg zijn. Zo kun je extra genieten van je vrije tijd

2. Je hoeft geen moeilijke taal te leren

Het verkeerde gerecht op tafel omdat je Spaans toch niet zo goed is als je dacht of per ongeluk weer een koffie zonder melk besteld in plaats van met? Geen zorgen, tijdens een vakantie in eigen land red jij je gewoon in het Nederlands! Als dat niet ideaal is.

3. Nederland heeft ook een lange kustlijn

Een vakantie aan zee is heerlijk, zeker als de temperaturen wat hoger oplopen! En dat kan in Nederland net zo goed als in Frankrijk.

4. Of ga voor een vakantie op een eiland

Een vakantie op een eiland geeft vaak toch wel het ultieme vakantiegevoel en rondom het vasteland hebben wij genoeg eilanden! Ga je voor Texel of liever voor Ameland?

5. Je hoeft je favoriete eten niet te missen

Hollandse snacks, zoals als frikandellen speciaal en kroketten, kennen ze dus niet in het buitenland. Maar ook een lekker bammetje met hagelslag is vrij onbekend over de grens. Dit hoef jij niet te missen tijdens je vakantie!

6. Nederland kent vier seizoenen

En dat is bijzonder, want in veel landen is dit niet het geval! Daardoor kun je ieder seizoen van het jaar een ander soort vakantie beleven. Wat is Nederland toch lekker veelzijdig!

7. Plan een stedentrip

Naar Leiden, Maastricht of Groningen bijvoorbeeld! Nederland kent genoeg leuke steden waar jij prima een paar dagen kan verblijven.

8. Een geschikte bestemming voor iedereen

Jong of oud, Nederland is een bestemming voor het hele gezin. Overal in het land worden genoeg activiteiten georganiseerd die leuk zijn voor de allerkleinsten!

9. Ontspannen in de natuur

Breng jij je vakantie het liefst door in de natuur? Ook dat kan in Nederland! Er zijn genoeg mooie plekjes te bedenken waar jij helemaal tot rust kunt komen.

10. Veel interessante musea en bezienswaardigheden

In Nederland is ook genoeg te zien en te doen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een interactief museum met de kinderen of naar de hoofdstad om wat cultuur te snuiven?

11. Ook geschikt voor korte tripjes

Omdat het zo dichtbij is, kun je ook prima er een weekendje tussenuit in Nederland! Zo kun je ook wat vaker op vakantie.

12. Minder stress tijdens jouw vakantie in Nederland

Wie kent het niet? Stress voordat je op vakantie gaat. Met een vakantie in eigen land is de stress veel minder! Je hebt namelijk geen lange reis voor de boeg en alle winkels zijn bekend, dus de vergeten spullen haal je gemakkelijk bij de supermarkt of een andere winkel. Dat is pas écht ontspannen tijdens je vakantie.

Ga jij op vakantie in Nederland?

Zie jij een vakantie in eigen land wel zitten na het lezen van alles deze voordelen? Belvilla heeft een breed aanbod vakantiehuizen verspreid door heel Nederland, zodat je voor iedere vakantie een geschikte woning kunt vinden.

Bekijk alle vakantiehuizen in Nederland

Het is heerlijk om te dromen van witte stranden en een azuurblauwe zee, maar we vergeten vaak hoe mooi ons eigen land is. Een vakantie in Nederland heeft vele voordelen, zoals korte reistijden, geen taalbarrière, een lange kustlijn, eilanden, bekend eten, vier seizoenen, leuke steden, activiteiten voor het hele gezin, natuur, musea en bezienswaardigheden, geschikt voor korte tripjes en minder stress. Belvilla biedt een breed aanbod vakantiehuizen in Nederland.

Bron: belvilla.nl