Goedkope vakantieparken in Gelderland voor 2024


De grootste en groenste provincie van Nederland: vakantie Gelderland

Gelderland is dé provincie voor natuurliefhebbers. Het ligt in het midden en oosten van Nederland en wordt vaak in één adem genoemd met de Veluwe. Daarnaast is het de grootste en groenste provincie van het land. Naast alle natuurschoon vind je hier ook leuke steden, gezellige restaurants en voldoende culturele bezienswaardigheden die je kunt bezoeken tijdens je vakantie in Gelderland. De grootste steden zijn Arnhem, Apeldoorn en Nijmegen. Hier kun je uitstekend terecht voor een middagje shoppen. Wissel de winkels af met een hapje en een drankje op het terras op de Korenmarkt en je komt meteen in de vakantiestemming. De hoofdstad Arnhem biedt naast winkels ook een interessante geschiedenis die je voornamelijk onder de grond nog terugziet. Gerestaureerde ondergrondse kelders met gangenstelsels bieden plaats aan exposities. Boven de grond vind je historische bouwwerken en talloze parken zoals het stadspark Immerloo, Park Presikhaaf met stadsboerderij en de in Engelse landschapsstijl ingerichte parken Zypendaal en Sonsbeek. Wie op zoek is naar groen, moet dus zeker op vakantie naar Gelderland.

Goedkope vakantie Gelderland

Om uit de dagelijkse sleur te komen, hoef je gelukkig helemaal niet ver. Een verandering van omgeving zorgt er al voor dat je uit je dagelijkse ritme komt. En laat dat nou net mogelijk zijn in het prachtige Gelderland! Hier verblijf je voordelig en ontspannen in een van de vakantieparken waar je geniet van het uitgebreide aanbod aan voorzieningen. Je kunt je vakantie in Gelderland net zo duur maken als je zelf wilt. Kook je zelf of wil je juist dat ene restaurantje proberen? Het is allemaal mogelijk. Ook de uitstapjes hoeven niet duur te zijn. Pak de fiets en rijd door gezellige stadscentra of wandel samen door de groene, uitgestrekte parken. Natuurlijk mag je niet naar huis voordat je een bezoek hebt gebracht aan een van de bekendste natuurgebieden van Nederland; Nationaal Park De Hoge Veluwe. Kunst en cultuur komen hier samen. Je vindt er namelijk een grote variatie aan heide, stuifzanden, groen en wilde dieren, maar ook diverse musea zoals het Kröller-Müller Museum, Museonder of het Jachtslot Sint Hubertus. Dat wordt op ontdekkingstocht door Gelderland deze vakantie!

Bestemmingsinformatie

Bezienswaardigheden en activiteiten Gelderland

Natuurlijk biedt je vakantiepark het een en ander aan leuke faciliteiten, maar wie er niet op uit gaat, mist een hele hoop in de grootste provincie van Nederland. Dus trek genoeg tijd uit voor uitstapjes en verken zoveel als je kunt. Het is het zeker waard! Want naast alle natuurgebieden, (stads)parken en prachtige bossen kun je in Gelderland nog veel meer beleven. Neem bijvoorbeeld een kijkje in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem waar je op educatieve wijze een kijkje krijgt in de traditionele leefstijl van de boeren, vissers en ambachtslieden toentertijd. Ook leuk in Arnhem is Burgers’ Zoo, een dierentuin met onder andere de grootste overdekte mangrove ter wereld. Houd je van kastelen en de bijbehorende indrukwekkende tuinen? Dan moet je zeker de kastelenroute doen, vooral heel leuk per fiets. Zo kom je onder andere langs Hackfort, Den Bramel, De Wildenborch, De Wiersse, Het Onstein, De Kieftkamp, Vorden en Suideras. Combineer het met het beklimmen van de Lochemse Berg en het bevaren van de rivier de Berkel en je hebt een topdag! Aan de rand van Apeldoorn kom je in koninklijke sferen, hier staat namelijk de voormalige woning van Koningin Wilhelmina; Paleis het Loo. Tegenwoordig is het een museum en kun je de riante kamers met mooie schilderijen bezichtigen, door de symmetrisch aangelegde tuin dwalen en meedoen aan de speciaal uitgezette speurtochten. Leuk voor de kids. Het oer-Hollandse plaatje vind je in Doetinchem, waar de Walmolen, Benninkmolen en Aurora regelmatig zijn geopend voor geïnteresseerden en je het proces van meel malen leert. Maar ook de bruisende stad Nijmegen, gelegen aan de Waal, en de Hanzestad Elburg met zijn smalle steegjes, keitjes en schattige doorkijkjes zijn een bezoek waard.

Vakantieparken in Gelderland

Bij Corendon heb je naast de keuze uit een divers aanbod aan hotels en/of appartementen in het buitenland nu ook de mogelijkheid te verblijven in vakantieparken in Nederland. Deze vakantieparken zijn met grote zorg geselecteerd om je vakantie in Gelderland zo comfortabel mogelijk te maken. Bij de selectie wordt onder andere gelet op de ligging ten opzichte van natuurgebieden, bezienswaardigheden, eetgelegenheden en eventuele stadscentra.

Gelderland is de grootste en groenste provincie van Nederland, gelegen in het midden en oosten van het land. Naast de prachtige natuur biedt Gelderland ook leuke steden, gezellige restaurants en culturele bezienswaardigheden. De provincie heeft grote steden zoals Arnhem, Apeldoorn en Nijmegen, waar je kunt winkelen en genieten op terrassen. Arnhem heeft ook een interessante geschiedenis met ondergrondse kelders en historische bouwwerken. Daarnaast zijn er talloze parken, zoals het stadspark Immerloo en Park Presikhaaf. Gelderland is de perfecte bestemming voor natuurliefhebbers.

Bron: corendon.nl