Ontdek de vakantieparken in Nederland!


Vakantie in Nederland is altijd een goed idee! Ons kleine landje heeft namelijk heel veel verschillende plekken met elk zijn eigen kenmerken. Voor een strandvakantie ga je naar Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Holland of de Waddeneilanden. Heuvelachtig is het in het zuiden van Limburg en heerlijk rustig dan moet je naar Overijssel of Drenthe. Of maak prachtige tochten over de Friese meren, vanaf je accommodatie met aanlegsteiger. En wat dacht je van een vakantie op de Veluwe. Kortom een vakantie in eigen land is heerlijk.

Vakantie in Nederland op een vakantiepark

Nederland kent een groot aantal vakantieparken waar jij kan verblijven. Voor elk soort vakantiegast is er wel een vakantiepark in Nederland dat past. Want of je nu wil verblijven op een kleinschalige vakantiepark, een park met veel faciliteiten voor jong en oud het is allemaal mogelijk. Een groot voordeel van een vakantie in Nederland is dat je niet lang hoeft te reizen voordat je op de plek van bestemming bent.

Je kan op een vakantiepark overnachten bij een keten of een individueel vakantiepark. De meeste bekende ketens in Nederland zijn Landal Greenparks, Roompot Vakantieparken, EuroParcs, TopParken en Center Parcs.
Vakantie in Nederland

Vakantie in Nederland aan de kust

Een kustvakantie in Nederland, daarvoor kan je naar verschillende plekken van de Waddeneilanden tot en met Zeeland. Of je nu in de zomer, lente, herfst of winter naar de kust gaat er is altijd wat te doen! Bekende badplaatsen waar altijd wat te doen is in Nederland zijn:

  • Ouddorp
  • Noordwijk
  • Julianadorp
  • Schoorl

Wil je op strandvakantie en ook nog eens veel rust, boek dan een vakantie op Ameland. Als je van de boot afstapt op Ameland, ervaar je gelijk de rust en de ruimte. Op het eiland hangt daarnaast ook nog eens een fijne sfeer. Verder kan je er mooie wandel- en fietstochten maken. In de pittoreske dorpjes zijn leuke restaurants en terrassen. En natuurlijk heb je de kust, want het is tenslotte een eiland! Voor unieke accommodaties op een prachtig gelegen plek onder de vuurtoren boek jij een accommodatie bij Roompot Ameland. In het dorpje in Hollum ligt Vakantiepark Boomhiemke ideaal voor met de kids. Want je kan er onder andere zwemmen in het binnenzwembad, naar de speeltuin en bowlen.

Vakantie in Nederland met kinderen

Kies je voor een zomervakantie in Nederland, nergens maken de kids zo makkelijk vriendjes en vriendinnetjes. Ben je op zoek naar vakantieparken met veel faciliteiten, deze zijn er volop in Nederland. Een groot vakantiepark in Limburg met veel faciliteiten is Landal Lommerbergen, dit vakantiepark is ook nog eens autovrij. Op het Hof van Saksen gaan de kinderen zich ook geen moment vervelen, want er is een subtropisch zwemparadijs, indoorspeeltuin, je kan er boogschieten, naar de Kinder Academy, klimmen en nog veel meer. Ook het Roompot Beach Resort in Zeeland is een echt familie vakantiepark waar de kids een fantastische tijd zullen beleven.

Veel luxe op vakantie in Nederland

In Nederland heb je natuurlijk ook een groot aantal zeer luxe vakantieparken. Een zeer luxe vakantiepark met vrijstaande villa’s is in Tholen Zeeland. Hier is Resort Waterrijk Oesterdam gelegen. De villa’s zijn er vanaf 4 tot wel 16 personen. Op het Resort is ook nog eens een Beachclub waar je chique kan dineren.
Luxe vakantie in Nederland bij Waterrijk Oesterdam

Een keten met alleen maar luxe in Nederland is Dutchen. De vakantieparken zijn kleinschalig en liggen vooral in de buurt van de kust. Het gaat je hier echter aan niks ontbreken! Op Dutchen Villapark Mooi Schoorl kan je zelfs een vrijstaande villa huren met een eigen buitenzwembad.

Graag in de buurt van een stad verblijven? Ga dan voor Dormio Resort Maastricht. De stad Maastricht is namelijk op slechts 10 minuten fietsen. Op het vakantiepark is onder andere een binnenzwembad en een restaurant.


Een vakantie in Nederland is altijd een goed idee! Ons kleine land heeft veel verschillende plekken met elk hun eigen kenmerken. Voor een strandvakantie kun je naar Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Holland of de Waddeneilanden gaan. In Limburg vind je heuvelachtige landschappen en voor rust kun je naar Overijssel of Drenthe gaan. Je kunt ook prachtige tochten maken over de Friese meren vanaf een accommodatie met aanlegsteiger. En wat dacht je van een vakantie op de Veluwe? Kortom, een vakantie in eigen land is heerlijk.

In Nederland zijn er veel vakantieparken waar je kunt verblijven. Er is voor elk type vakantieganger wel een passend vakantiepark te vinden. Of je nu wilt verblijven op een kleinschalig park of een park met veel faciliteiten voor jong en oud, het is allemaal mogelijk. Een groot voordeel van een vakantie in Nederland is dat je niet ver hoeft te reizen om op je bestemming te komen.

Je kunt overnachten op een vakantiepark van een keten of een individueel vakantiepark. De bekendste ketens in Nederland zijn Landal Greenparks, Roompot Vakantieparken, EuroParcs, TopParken en Center Parcs.

Voor een kustvakantie in Nederland kun je naar verschillende plekken gaan, van de Waddeneilanden tot Zeeland. Of je nu in de zomer, lente, herfst of winter naar de kust gaat, er is altijd wat te doen! Bekende badplaatsen waar altijd wat te doen is in Nederland zijn Ouddorp, Noordwijk, Julianadorp en Schoorl. Als je op zoek bent naar rust tijdens je strandvakantie, dan kun je een vakantie op Ameland boeken. Op dit eiland ervaar je gelijk de rust en ruimte zodra je van de boot afstapt. Daarnaast kun je er mooie wandel- en fietstochten maken en genieten van de pittoreske dorpjes en de prachtige kust.

Als je met kinderen op vakantie gaat in Nederland, zijn er volop vakantieparken met veel faciliteiten waar zij zich kunnen vermaken. Landal Lommerbergen in Limburg is een groot vakantiepark met veel faciliteiten en autovrij. Op Hof van Saksen kunnen kinderen zich ook geen moment vervelen, met een subtropisch zwemparadijs, indoorspeeltuin en nog veel meer. Roompot Beach Resort in Zeeland is ook een echt familie vakantiepark waar kinderen een fantastische tijd zullen beleven.

In Nederland zijn er ook veel luxe vakantieparken te vinden. Resort Waterrijk Oesterdam in Tholen, Zeeland, biedt luxe vrijstaande villa’s en heeft zelfs een Beachclub waar je chique kunt dineren. Dutchen is een keten met alleen maar luxe vakantieparken, voornamelijk in de buurt van de kust. Op Dutchen Villapark Mooi Schoorl kun je zelfs een vrijstaande villa huren met een eigen buitenzwembad.

Als je graag in de buurt van een stad wilt verblijven, kun je kiezen voor Dormio Resort Maastricht. De stad Maastricht ligt op slechts 10 minuten fietsen van het vakantiepark en er is onder andere een binnenzwembad en een restaurant aanwezig.

Bron: vakantieparkennederland.nl