Voordelige vakantie in Noord-Holland 2024 met VakantieDiscounter


Een veelzijdige vakantie in Noord-Holland

Heb jij zin in een veelzijdige vakantie in eigen land? Kies voor een vakantie in Noord-Holland en je zult niet bedrogen uitkomen. Deze provincie in Nederland biedt mooie steden waar je je ogen uitkijkt, leuke dorpjes, prachtige natuur en een lange kustlijn. Kortom; er is voor ieder wat wils!

Noord-Holland telt bijna 3 miljoen inwoners; dat is ook niet zo gek met grote steden als Haarlem, Alkmaar en Amsterdam in de gelederen. Als je nu bang bent dat je niet tot rust kunt komen tijdens een vakantie in Noord-Holland heb je het mis. Er zijn namelijk genoeg rustige plekjes te vinden. Kijk je mee?

Ontdek de natuur tijdens een vakantie in Noord-Holland

Natuurliefhebbers zijn zeker aan het juiste adres tijdens een vakantie in Noord-Holland. De provincie herbergt prachtige natuurgebieden, waaronder Nationaal Park Duinen van Texel, uitgestrekte duingebieden langs de kust, Nationaal Park Zuid-Kennemerland nabij Haarlem, het Amsterdamse Bos en de Loosdrechtse Plassen.

Stap op de fiets of trek goede wandelschoenen aan om de prachtige natuur te verkennen. De afwisseling is enorm; akkervelden worden afgewisseld met duingebieden en bossen met rivieren. Ook leuk om te doen tijdens een vakantie in Noord-Holland; huur een bootje om de omgeving op een compleet andere manier te ontdekken.

De leukste steden & dorpen

Wie denkt aan een vakantie in Noord-Holland, denkt misschien al snel aan Amsterdam. De hoofdstad van ons land heeft alles in huis voor een geslaagd tripje; of je er nu verblijft of een dagje naartoe gaat. Bezoek bijv. het Rijksmuseum, vaar over de grachten of ga shoppen in de Negen Straatjes.

Nog zo’n leuke stad om te bezoeken is Haarlem. De hoofdstad van de provincie en wordt gezien als het kleine broertje van Amsterdam. Je vindt er ook charmante grachtjes en tal van oude gebouwen. Daarnaast kun je er uitstekend winkelen en diverse musea bezoeken.

Verblijf jij iets noordelijker tijdens een vakantie in Noord-Holland? Grote kans dat je een bezoekje aan Alkmaar brengt. Hier mag je zeker de kaasmarkt en het Hollands Kaasmuseum niet overslaan. Nog meer uitstapjes gezocht? Wat dacht je van een bezoekje aan Volendam, het schiereiland Marken of Zaandam? Je vindt er o.a. charmante huisjes en typische Hollandse molens.

Uitstapjes voor het hele gezin

Ga je met kinderen op vakantie naar Noord-Holland? Dan zijn er – naast natuur en leuke steden – genoeg mogelijkheden. Bezoek bijvoorbeeld het Muiderslot. Dit 13e-eeuwse kasteel herbergt een interactief museum waar kinderen zich voor even prinses of ridder kunnen voelen.

Daarnaast zijn de grote speeltuin Oud Valkeveen nabij Naarden, dierentuin Landgoed Hoenderdaell bij Anna Paulowna, Kasteel Radboud Medemblik en themapark Sprookjeswonderland bij Enkhuizen aanraders. Vervelen is niet aan de orde tijdens een vakantie in Noord-Holland!

Noord-Holland biedt een veelzijdige vakantie met prachtige steden, natuur en kustlijn. Ontdek Nationale Parken, duingebieden, bossen en rivieren. Bezoek steden zoals Amsterdam, Haarlem en Alkmaar. Voor gezinnen zijn er attracties zoals kastelen, dierentuinen en speeltuinen. Een vakantie in Noord-Holland is voor iedereen een aanrader!

Bron: vakantiediscounter.nl