Wat zijn de milieuzones in Nederland? | ANWB


De milieuzone in Amsterdam geldt voor dieselauto’s met emissieklasse 3 of lager en brommers, snorfietsen en scooters met een datum eerste toelating voor 1 januari 2011. Er worden geen parkeervergunningen verstrekt voor dieselauto’s met emissieklasse 3 of lager, auto’s op benzine met emissieklasse lager dan 1, en andere voertuigen met koolstofhoudende brandstoffen. Meer informatie is te vinden op de website van de gemeente Amsterdam. Het doel van het programma Amsterdam klimaatneutraal in 2050 is om in 2030 al het verkeer in Amsterdam emissievrij te maken.

In Arnhem geldt de milieuzone voor dieselauto’s met emissieklasse 3 of lager. Meer informatie is te vinden op de website van de gemeente Arnhem.

In Den Haag geldt de milieuzone voor oude personenauto’s en bestelauto’s die op diesel rijden. Meer informatie is te vinden op de website van de gemeente Den Haag.

In Utrecht geldt de milieuzone voor dieselauto’s met emissieklasse 3 of lager. Meer informatie is te vinden op de website van de gemeente Utrecht. Het programma Utrecht kiest voor gezonde lucht stelt extra maatregelen voor richting een emissievrije milieuzone in 2030.

Bron: anwb.nl